21/05/2024

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Πρέβεζας πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης 
κ. Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Ν. Πρέβεζας κο Σπυρίδων Κυριάκη, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κο Σεραφείμ Λιάπη, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου
στον  Τομέα Εμπορίου και Απασχόλησης  κο  Αναστάσιο Δράκο και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Πρέβεζας κο Νικόλαο Σολδάτο, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε  στο Νομό Πρέβεζας,  χθες Δευτέρα 20 Μαΐου 2024.     
            Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπούρης καλωσόρισε τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και εν παρουσία των μελών της Διοίκησης και προέδρων επαγγελματικών συλλόγων και φορέων της περιοχής ακολούθησε σύσκεψη προς αμοιβαία ενημέρωση.    
            Ο κος Μπούρης ανέλυσε εκτενώς στον Υπουργό Ανάπτυξης  την υφιστάμενη κατάσταση του τοπικού επιχειρείν και όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο προς επίλυση προβλημάτων και ενίσχυσής του, καθώς και τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων.       Ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Σκρέκας τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
Αυτό συνέχισε ο Υπουργός μπορεί να επιτευχθεί σε συνέργεια και συνεργασία με τα Επιμελητήρια και επικρότησε την απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία Αγροτικού Τμήματος.     
            Εν συνεχεία ο Υπουργός προέβη στη  διαπίστωση πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη δυναμική στην τοπική οικονομία που στηρίζεται στην ανάπτυξη του τουρισμού, της μεταποίησης και του πρωτογενούς τομέα, την οποία δυναμική  μαζί με το Επιμελητήριο θα κάνουμε τα πάντα να συνεχιστεί. Αυτό διότι πρέπει ο κόσμος να μείνει στον τόπο τους, στα χωριά τους, στην πόλη τους και να βελτιώσουμε τη ζωή τους. 

Η συνάντηση έκλεισε σε αισιόδοξο και ευχάριστο κλίμα.