Το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, με την ενεργό υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή στην Κένυα, που πραγματοποιείται 7 και 8 Ιουλίου 2014. Η Αποστολή οργανώνεται σε συνεργασία με το Ελληνο - Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

Η 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης 1ης Αποστολής (9/2013), όπου συμμετείχαν 59 εκπρόσωποι από  49 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με Κενυάτες επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων.

Η 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή απευθύνεται σε επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων παρέχοντάς τους την ευκαιρία να ενταχθούν, με οργανωμένο τρόπο, σε μία νέα και δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά –πύλη για ολόκληρη την Ανατολική Αφρική, και να αναπτύξουν σταθερές και υγιείς συνεργασίες.
Η Κένυα αποτελεί μία δυναμική αγορά 43 εκατομμυρίων κατοίκων. Επιπρόσθετα, είναι κομβικής σημασίας μέλος της Κοινότητας Ανατολικής Αφρικής (East Africa Community), το βασικό παράγοντα οικονομικής ένωσης των κρατών της περιοχής, με συνολικό πληθυσμό 133 εκατομμύρια και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7%, η οποία λειτουργεί κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (χωρίς δασμούς).
 
Ο μακρόπνοος στρατηγικός σχεδιασμός της Κένυας με ορίζοντα 20ετίας (Kenya Vision 2030), περιλαμβάνει την υλοποίηση πολλών δημοσίων και ιδιωτικών έργων, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς και δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς. Η χώρα προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στον τομέα των επενδύσεων, του εμπορίου και των μικτών επιχειρήσεων.  Σε αυτό συμβάλλουν το ελκυστικό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το ενθαρρυντικό εργασιακό περιβάλλον, το ευέλικτο τραπεζικό σύστημα, η άμεση έγκριση επενδυτικών σχεδίων και η άμεση εκταμίευση πιστώσεων.

Η 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή απευθύνεται, κυρίως, σε επιχειρήσεις από τους κλάδους:

 •     Δημόσια Έργα – Κατασκευές – Ενέργεια
 •     Τεχνολογία – ΙΤ – Εκπαίδευση
 •     Τουρισμός
 •     Αγροτικά Προϊόντα
 •     Μηχανήματα Αγροτικά και Οικοδομικά
 •     Δομικά Υλικά
 •     Ιατρικός Εξοπλισμός
 •     Φάρμακα & Παραφαρμακευτικά Υλικά
 •     Βιομηχανικά Είδη
 •     Ένδυση – Υπόδηση
 •     Επενδύσεις & Διαχείριση ΑκινήτωνΓια να συμμετέχετε στην Αποστολή, συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και αποστείλατέ τη είτε με φαξ στον αριθμό 210 38.05.113 είτε στην ηλεκτρονική δ/νση: trademission@kenyagreece.com. Η δήλωση συμμετοχής έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Αποστολής.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να ενημερώνεστε, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Προξενείο στο τηλέφωνο 210 – 38.39.259 ή να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα της Αποστολής: trademission.kenyagreece.com/2014.

DOWNLOADS:
Δήλωση συμμετοχής